Venehotelli palkittiin Vuoden yrittäjänä Inkoossa

Suomen ja mahdollisesti koko maailman edistynein venepalvelujen verkkokauppa sai ensimmäisen merkittävän tunnustuksen, kun Inkoon Yrittäjät valitsi Inkoon Venehotelli Oy:n Vuoden yrittäjäksi.

Valinnan tärkein peruste oli Venehotellin kehittämä verkkopalvelu, jossa asiakas voi koota mieleisensä säilytyspaketin moottorihuoltoineen ja muine palveluineen. Alan digimurros tapahtuu nyt ensimmäistä kertaa Suomessa ja se on vasta alkusoittoa koko maailmassa.

Venehotellin toimitusjohtaja Kristian Räme vertaa muutosta ostajan näkökulmasta matkailualan mullistukseen viitisentoista vuotta sitten.

”Venepalvelut voi ostaa nyt verkosta yhtä vaivattomasti kuin vaikkapa lennot, hotellin ja vuokra-auton. Kukapa meistä enää haluaisi palata siihen aikaan, kun reissua varten piti soitella matkatoimistoihin ja odotella tarjouksia. Samalla kun asiointi helpottuu, myös palvelun laatu paranee.”

Jotta palvelujen myyminen verkossa on mahdollista, Venehotellin palvelut täytyi ensin määritellä työsuoritteiksi, hinnoiksi ja sisältökuvauksiksi. Toimitusjohtaja Räme kertoo, että mittava ponnistus ei olisi ollut mahdollinen ilman kaikkea sitä kokemusta, jota Venehotellille on kertynyt reilun kymmenen vuoden aikana tuhansista veneistä ja niiden moottoreista.

”Pelkkiä venemerkkejä on huima määrä verrattuna vaikkapa autoihin. Lisäksi veneitä varustellaan useiden eri valmistajien moottoreilla, plottereilla ja muilla laitteilla. Runkomateriaalit ja mallivariaatiot puolestaan vaikuttavat vahauksiin ja maalauksiin. Jotta kaikki erilaiset tehtävät voitiin luoda verkossa myytäviksi tuotteiksi, tarvittiin paljon tietoa ja datan koodaamista. Tehty työ vähentää toistuvaa manuaalista taustatyötä ja lisää tarkkuutta. Säästyneen ajan voimme käyttää henkilökohtaiseen asiakaspalveluun.”

Kristian Räme kiittää Inkoon kuntaa sekä palkinnosta, että etenkin jouhevasta yhteistyöstä.

”Inkoo on hyvä paikka olla venealan yrittäjä. Täällä yhteydenpito kunnan kanssa on rakentavaa ja mutkatonta, sillä Inkoolla on selkeä halu kehittyä nimenomaan rannikkokuntana. Tämä palkinto on osoitus siitä ja tunnustus koko meidän hienolle porukallemme. Tämä on kaikkien yhteinen saavutus.”

Venehotelli on koonnut saman katon alle useita yrityksiä Inkoon Kalasatamaan. Se työllistää yli 10 henkeä joka päivä vuoden ympäri. Hyllysäilytyskonsepti ja suuri lattia hyllyjen välissä mahdollistavat huoltotoiminnan jaksottamisen niin, että töitä riittää myös talven hiljaisina kuukausina. Asiakas saa kaikki palvelut yhden ja saman verkkokaupan kautta.

Ainutlaatuinen konsepti ja sijainti keskellä kauneinta saaristoa ovat houkutelleet asiakkaita myös pääkaupunkiseudulta.

”Me palvelemme lähiseudun asukkaiden lisäksi mökkiläisiä ja laajemmin koko Uudenmaan venepopulaatiota. Haluamme osaltamme tuoda Inkoon veneilijöiden merikortille,” sanoo Räme.

Inkoon Venehotelli Oy

Inkoon Venehotelli sijaitsee Inkoon Kalasatamassa.

Post Author: Toimittaja

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.