Valokuitu laajenee vähitellen koko Suomeen

Valokuituverkko on laajenemassa koko Suomeen vähitellen. Valokuitu on nykyaikaisin teknologia, joka mahdollistaa nopean ja luotettavan laajakaistayhteyden kotiin tai yritykseen. Valokuituverkon laajentamisen tavoitteena on varmistaa, että kaikilla suomalaisilla on mahdollisuus nopeaan ja laadukkaaseen internet-yhteyteen.

Valokuituverkko on jo laajasti käytössä kaupungeissa, mutta sen laajentaminen haja-asutusalueille on edelleen kesken. Hallitus on asettanut tavoitteeksi, että kaikilla suomalaisilla on mahdollisuus vähintään 100 Mbit/s laajakaistayhteyteen vuoteen 2025 mennessä.

Valokuituverkon laajentaminen on tärkeä investointi Suomen tulevaisuuteen, sillä se mahdollistaa muun muassa etätyön ja etäopiskelun, digitaalisten palveluiden käytön, terveydenhuollon etäpalvelut ja älykkään liikenteen kehittämisen. Valokuituverkko parantaa myös alueiden elinvoimaisuutta ja kilpailukykyä, kun yritykset voivat toimia tehokkaasti ja nopeasti.

Valokuituverkon laajentaminen on haastavaa ja kallista, sillä se vaatii laajojen alueiden kaivamista ja valokuitukaapeleiden asentamista. Tästä syystä valokuituverkon laajentaminen haja-asutusalueille on usein hidasta ja kallista. Kuitenkin, Suomen hallitus ja yksityiset operaattorit ovat sitoutuneet valokuituverkon laajentamiseen ja investoineet merkittävästi sen kehittämiseen.

Suomalaiset ja digiaika

80-luvulla ja 90-luvulla Nokian huippuvuosina tuntui, että Suomi oli aivan kärjessä kaikessa digitaalisuudessa. Nyt 2023 tuntuu, että olemme ainakin naapureitamme takamatkalla, mutta Keski-Eurooppaa edellä, laajakaistat ovat lähes joka kodissa ja valokuitua rakennetaan ympäri Suomea.

Oman talouden paikkaaminen digiaikana

Ennen piti pankeista varata aika ja käydä useamman kerran pankin kanssa neuvotteluja henkilökohtaisesti. Nykyään kaikilla yli 18-vuotiailla on mahdollista tehdä lainavertailuja netissä ilman ajanvarausta tai henkilökohtaisia tapaamisia ja rahat ovat parhaimmillaan tilillä minuuteissa. Esimerkiksi Paraspikavippi.fi sivusto antaa tarjolle useita eri lainoittajia yhdellä sivulla.

Suomi ja tulevaisuus Euroopassa

Ensi vuonna on jälleen Eurovaalien aika. Vaikka nyt maalis-huhtikuussa pääpaino on omassa eduskuntavaalissa ja sen ratkaisuissa ja äänestyksissä, on monien ajatukset jo ensi vuodessa. Millaiset edustajat Suomi valitsee tuleville vuosille EU:n ja millainen on tulevaisuuden Suomi Euroopassa?

Post Author: admin

1 thought on “Valokuitu laajenee vähitellen koko Suomeen

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.