Upeita vesistömaisemia kanjonin varrella: Caminito Del Rey

Caminito Del Rey

Espanjan Málagan lähellä on tarjolla upea kokemus, josta harvat suomalaiset tietävät. Caminito Del Rey kulkee Guadalhorce-joen kanjonin varrella, joka sijaitsee El Chorron ja Gaitanejon kanjonien välissä Málagan maakunnassa. Jos pidät Suomen tuhansista järvistä ja upeista vesistöistä, tämä paikka voi olla sinulle mielenkiintoinen matkakohde.

Ilmastoidulla bussilla rotkon lähelle

Caminito del Rey on henkeäsalpaava polku, joka kulkee Gaitanesin rotkon yllä Etelä-Espanjassa, Málagan provinssissa. Tämä ainutlaatuinen reitti tarjoaa unohtumattoman seikkailun luonnon keskellä, jossa matkustajat pääsevät ihailemaan mahtavia maisemia ja kokeilemaan rajojaan kävellessään korkealla Guadalhorce-joen yläpuolella. Jos etsit jännittävää tekemistä lähellä Málagaa, Caminito del Rey päivämatka voi olla erinomainen valinta.

Paikan päälle on tarjolla erilaisia matkapaketteja, mutta usein matka alkaa mukavasti ilmastoidulla bussilla, joka vie reissumiehet suoraan retken aloituspisteeseen. Matkustajia tervehtii osaavat oppaat, jotka valmistavat matkustajat tulevaan seikkailuun kertomalla alueen historiasta ja geologiasta. Omia juomia ei kannata unohtaa, vaikka paikanpäältäkin saa juotavaa.

Usean tunnin vaellus

Jo reitin alku on jännittävä, sillä se alkaa tunnelista, joka johtaa Caminito del Reyn sisäänkäynnille. Matkustajat saavat turvakypärän, mikä on tärkeää, koska reitille osuu myös vaarallisia kohtia. Polku kulkee 100 metrin korkeudessa Guadalhorce-joen yläpuolella, ja vaellus kestää useita tunteja, jonka aikana voit nauttia upeista näkymistä ja reippailla raittiissa ilmassa.

Caminito del Rey on yhteensä 7,7 kilometriä pitkä, mutta monen matkanvalmistajan reitti on alle puolet tästä. Reitti on suhteellisen helppo kävellä, ja se tarjoaa mahdollisuuden oppia alueen luonnosta, historiasta ja insinöörityön saavutuksista. Opas pysähtyy parhaimmissa katselukohdissa, jotta voit ikuistaa matkan huippuhetket ja oppia mielenkiintoisia faktoja paikasta.

Päivän päätteeksi matkustajat voivat hypätä bussiin ja palata eri puolille Málagaa. Retki kestää matkanvalmistajasta riippuen useita tunteja ja reitin sekä vaeltamisen jälkeen olo voi olla väsynyt.

Vaarallinen patikkareitti

Caminito del Rey tunnetaan myös yhtenä maailman vaarallisimmista patikkareiteistä. Tämä maine ei ole tuulesta temmattu, sillä polun historiaan mahtuu traagisia tapahtumia, jotka johtivat sen sulkemiseen vuonna 2001. Viiden ihmisen kuolema lyhyen ajan sisällä herätti tällöin paljon huolta polun turvallisuudesta.

Vuonna 2015 miljoonien eurojen kunnostustyön jälkeen Caminito del Rey avattiin uudelleen yleisölle. Kunnostustöissä korjattiin polun rakenteita, paikattiin murentuneita kivilaattoja ja asennettiin uusia kaiteita. Näistä parannuksista huolimatta polkua pidetään yhä myös vaarallisena, jossa matkustajien kannatta noudattaa matkaoppaiden ohjeita.

Paikka ei sovikaan omatoimiseen kokeiluun, vaan paikan päällä on syytä edetä vain matkaoppaan johdatuksella. Suositeltavaa on käyttää mukavan tuntuisia kenkiä, joissa on myös pitoa. On hyvä muistaa, että vaikka polulle on asennettu kaiteita, kannattaa kypärä pitää päässä koko ajan ja noudattaa kaikkia annettuja ohjeita ja varotoimia.

Muita jännittäviä aktiviteettejä Málagassa

Kaikille adrenaliinin ystäville Málaga tarjoaa Caminito del Reyn ohella myös muuta jännittävää tekemistä. Caminito del Rey -rotkon luona käymiseen voikin yhdistää myös muita mielenkiintoisia kohteita.

Jos haluat nähdä upeita merimaisemia, niin Alcazaba ja Gibralfaron linna voivat tarjota mielenkiintoisen kokemuksen. Sieltä näkee nimittäin kaupungin yli aina Välimereen asti. Aivan kuten Caminito del Reyssä, myös tässä kohteessa pitää olla valmis reippailemaan. Vesistöjen ystäville sopii erinomaisesti myös kajakkimatka Maro-Cerro Gordoon. Maro-Cerro Gordossa vierailijat pääsevät nauttimaan kauniista luonnosta ja merinäköalasta. Kajakilla melominen on upea kokemus, olipa kajakki tuttu menopeli entuudestaan tai ei.

Varaus kannattaa tehdä etukäteen

Caminito del Reyn kysyntä on ollut suurta sen uudelleenavauksen jälkeen, joten varauksen tekeminen etukäteen on suositeltavaa. Parhaat ajankohdat suomalaisille on kevät ja syksy, jolloin sää on miellyttävän lämmin (muttei liian kuuma) ja turistejakin on vähemmän. Paikan päällä ei voi kalastaa, mutta kalastuksen ystäville Guadalhorce-joki tarjoaa kuitenkin kalastuspaikkoja, joissa voi kokeilla erilaisia kalastuksen muotoja.

Pukeutumisessa kannattaa suosia kerroksia ja mukavia, pitkään kävelyyn sopivia vaatteita. Suomalaisten on syytä muistaa myös aurinkorasva, ja myös hatun ja aurinkolasien käyttö voi auttaa nauttimaan reitistä kuuminakin päivinä. Juomista kannattaa ottaa mukaan, sillä seikkailu kuumassa kelissä ja hikoillessa voi olla uuvuttavaa ilman sopivaa nesteytystä. Hyvä varautuminen onkin iso tekijä, että retki näissä upeissa maisemissa onnistuu parhaalla mahdollisella tavalla.

Post Author: admin

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.