Suomen Vapaa-ajankalastajien uuden ajan pilkkikilpailut alkavat lauantaina

Lauantaina 29.1. alkaa kaksi täysin uudentyyppistä, rajatonta pilkkikilpailua. Pilkki12 kestää nimensä mukaisesti 12 tuntia, Pilkkikuu puolestaan jatkuu koko helmikuun ajan. Kummassakin kilpailussa on kaksi sarjaa: Fiilistely rennolla asenteella pilkkiville ja Pro tosissaan kilpaileville. Paremmuuden ratkaisee kalojen pituus.

Pilkki12 ja Pilkkikuu ovat uusimmat tulokkaat Suomen Vapaa-ajankalastajien järjestämien uudenaikaisten kalastuskilpailujen perheeseen. Lauantaina 29.1. alkaviin kilpailuihin voivat osallistua kaikki halukkaat, mistä päin maata tahansa. Kukin voi siis kalastaa omilla parhailla apajillaan.

Kilpailukaloja Pilkki12- ja Pilkkikuu-kilpailuissa on neljä: ahven, kiiski, made ja särki. Joukkueen tulokseen lasketaan kolmen eri lajin suurimman yksilön yhteispituus. Kullekin lajille on määritelty kerroin, joka yhteismitallistaa eri lajien pituudet tuloksissa.

Kalat kuvataan mittalaudan päällä ja joukkueet lähettävät puhelimella tiedot kalan lajista ja pituudesta sekä kuvan kalasta kisaohjelmaan. Kilpailun järjestäjät tarkistavat ja hyväksyvät ilmoitukset, minkä jälkeen tuloslista päivittyy automaattisesti.

Kilpailut käydään kahden hengen joukkuein. Pilkkiä saa jäältä, laiturilta ja veneestä. Kuten kalastuksessa yleensä, on paikan valinnalla iso merkitys saaliin saamisessa.

”Pilkki12- ja Pilkkikuu-kilpailuissa tulee kyetä löytämään ja saamaan kolmen eri kalalajin mahdollisimman suuria yksilöitä. Joukkueilta vaaditaan tietoa eri kalalajien elinpaikoista ja taitoa niiden kalastamisessa. Kilpailujen ajankohta on valittu niin, että ne osuvat parhaaseen madeseonkiin. On mielenkiintoista nähdä, kuinka suuria mateita kilpailussa nousee. Lisäksi odotamme mielenkiinnolla, minkä kokoisia kiiskiä, särkiä ja ahvenia joukkueet ilmoittavat”, kertoo kalatalousasiantuntija Juha Ojaharju Suomen Vapaa-ajankalastajista.

Pilkki12- ja Pilkkikuu-kilpailuja tukevat Nordic Sports Finland, 13 Fishing Europe, Kurre Erä ja Kalastus, Finlandia-Uistin, Eumer sekä Kuusamon Uistin.

Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö

(Kuva: Johanna Antila, Suomen Vapaa-ajankalastajat)

Post Author: Toimittaja

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.