Perhokalastusvaliot kokoontuvat Suomeen MM-kilpailuihin Kuusamoon ja Taivalkoskelle – vuodella siirretyissä kisoissa on mukana vain eurooppalaisia joukkueita

Suomalaisten kisajärjestäjien ja maailman huippuperhokalastajien pitkä odotus päättyy, kun viime vuodesta siirretyt perhokalastuksen MM-kilpailut järjestetään Suomessa 12.-16. elokuuta Kuusamossa ja Taivalkoskella. Kilpailuvesinä toimivat Kuusinkijoki ja Kitkajoki. Järviosuudet kalastetaan Kylmäluomalla ja Koverrusjärvellä.

Matkustusrajoitusten takia mukana on tällä kertaa vain eurooppalaisia joukkueita, mutta siitä huolimatta kilpailuista odotetaan kovatasoisia. Yksi ennakkosuosikeista on kotivesillään kalastava Suomi, mutta esimerkiksi myös MM-kilpailujen kestomenestyjien Ranskan ja Tsekin arvellaan sijoittuvan korkealle tulosluettelossa. 

Kilpailuvedet ja -kalat, jotka ovat harjus, taimen ja siika, on kilpailun järjestäjien mukaan valittu niin, että kilpailijoilta vaaditaan monipuolista erilaisten perhokalastustekniikoiden hallitsemista.

”Kilpailussa menestyminen vaatii monipuolista osaamista, kuten erilaisten nymfikalastustekniikoiden hallintaa. Myös pintaperholla kalastus on hallittava sekä joilla että järvillä”, arvioi MM-kilpailujen pääsihteeri Petter Nissèn.

Koverrusjärvi. (Kuva: Petter Nissén, Suomen Vapaa-ajankalastajat)

Kuusamon ja Taivalkosken kilpailuihin on ilmoittautunut 13 maata, jotka ovat isäntämaa Suomen ohella Unkari, Espanja, Ruotsi, Belgia, Puola, Ranska, Slovakia, Montenegro, Italia, Tsekki, Liettua ja Englanti. Kaikkiaan tämä merkitsee lähes sataa kilpailijaa tai muuta joukkueen jäsentä.

Koronapandemian myötä osallistujamäärä on pienempi kuin aiemmissa kilpailuissa.

”Merkittävää on, että matkustusrajoitusten takia Kuusamon ja Taivalkosken kilpailuista puuttuvat MM-kilpailujen vakiokävijöistä muun muassa Uusi-Seelanti, Australia, USA ja Kanada”, Nissèn mainitsee.   

Vaikka joitakin perhokalastuksen huippumaita Suomen kilpailuista puuttuukin ovat ennakkotunnelmat Nissènin mukaan korkealla. Esimerkiksi osallistuvilta joukkueilta on tullut viestejä, että tieto kisojen toteutumisesta on otettu todella innostuneesti vastaan.

”Meidän järjestäjien tavoitteena puolestaan on saada järjestelyt sujumaan ja kisavieraat viihtymään. Kilpailualueen tasokkaat kalavedet ja upeat maisemat tarjoavat tähän omalta osaltaan hyvät mahdollisuudet”, Nissèn arvioi.

Kansainvälinen perhokalastuksen kilpailujärjestö FIPS-Mouche myönsi perhokalastuksen MM-kilpailut Suomelle alun perin vuodeksi 2020. Koronapandemian vuoksi tapahtuma kuitenkin siirrettiin vuodella eteenpäin. Samasta syystä parin viikon päästä alkavat kilpailut eivät ole yleisötapahtuma, vaan yleisöä odotetaan paikan päälle ainoastaan Ruka-keskuksessa järjestettäviin avajaisiin ja päätöspäivän palkintojen jakoon.

Kilpailuja voi kuitenkin seurata reaaliajassa Suomen Vapaa-ajankalastajien Instagramissa (@vapaa_ajankalastajat) ja Facebookissa (vapaa.ajankalastajat), joihin on tulossa live-lähetyksiä ja tulosseurantaa. Lisäksi tulokset löytyvät MM-kilpailujen omilta nettisivuilta (wffc2021.com/).

Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö

Post Author: Toimittaja

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.