Mikä ihmeen padel? Oletko jo kuullut tästä tenniksen ja squashin yhdistelmästä

Vaikka padelia onkin pelattu virallisesti nykymuodossaan jo vuodesta 1969 lähtien, on se suomalaisille vielä tuntemattomampi laji. Tämä tenniksen ja squashin sekoitus on saapunut Suomeen virallisesti vuonna 2003, ja siitä lähtien kerryttänyt suosiotaan tasaiseen tahtiin.

Mukana tässä kehityksessä on kulkenut padelexpert.fi, jolla on yli 20 vuoden kokemus itse lajista ja mikä tärkeintä, siihen kuuluvista urheiluvälineistä. 

Älä anna sen nimenä hämätä, tämä laji sopii kaikenikäisille sekä -tasoisille pelaajille. Vaikka et olisi pitänyt mailaa kädessäsi koskaan. Lisähaastetta luo pelin luonne; sitä pelataan aina nelinpelinä, joten se yhdistää sosiaalisuuden sekä matalan aloituskynnyksen yhdessä helpoksi ja hauskaksi pelaamiseksi.

Aina 1800-luvulta tähän päivään asti

Kuten kaikki muutkin maailman parhaimmat lajit jalkapallosta jääkiekkoon, padelkin sai alkunsa työväenluokan kokeilujen pohjalta. 1800-luvulla Yhdysvaltojen Michiganissa kehiteltiin tenniksestä muunnelma, jossa kentän kokoa pienennettiin puolet tenniskentästä, pallo vaihtui kumiseksi ja mailat kokonaan puisiksi. 

Virallisen lajin nimikkeen ja liiton padel sai vuonna 1920, josta sen maailmanvalloitus sai alkunsa. Siirryttiin aina vuoteen 1969 ja Meksikoon, jossa paikalliset liikemiehet pystyttivät vanhaan kenttään seinät ja tenniksestä lisättiin vielä pallo ja pistejärjestelmä. Mailakin muuttui. Näin padel lähestyi nykymuotoaan.

Muutama vuosi myöhemmin, ja laji oli jo siirtynyt Espanjaan, josta padel aloittikin jo seuraavaksi Euroopan valloituksensa. Vuosikymmeniä eteenpäin, vuonna 2003, padel saapui virallisesti Suomeen ja on ihastuttanut pelaajia sen sosiaalisuudella sekä matalalla aloituskynnyksellään siitä lähtien.

Miten päästä mukaan padelin maailmaan?

Jokainen hyvä peli alkaa reilusta asenteesta sekä oikeanlaisista varusteista. Yksinkertaisuudessaan peliin tarvitaan maila, pallo, oikeanlaiset padelkengät sekä padelkenttä. Ihan joka urheilutarvikeliikkeestä siihen tarvittavia välineitä ei löydykään, mutta onneksi verkko on pullollaan eri vaihtoehtoja.

Padelexpert on toiminut verkossa jo 20 vuoden ajan, tarjoten palvelua suomeksi. Heidän kauttaan on mahdollista löytää Suomen suurin valikoima padelvarusteita, aina niistä oikeanlaisista kengistä mailaan sekä padelpalloihin.

Vaikka peli muistuttaakin tennistä sen kentästä aina pistejärjestelmään asti, ovat siihen käytetyt tarvikkeet hyvin erilaiset. Lisäksi naisille ja miehille, sekä aloittelijoille ja ammattilaisille on mailoista omat versionsa, joka on ensisijaisen tärkeää tarkistaa, jotta mailalla saataisiin juuri oikeanlainen ja haluttu vaikutus lyöntiin.

Monella pienellä viilauksella saadaan pelituloksesta halutunlainen. Onneksi padel tarjoaa jokatasoiselle pelaajalle haastetta, aina aloittelijasta ammattilaiseen. Jokainen joka vain osuu palloon, saa peliä aikaiseksi!

Padel on nopeimmin kasvava mailapeli

Eikä syyttä! Se ihastuttaa sosiaalisuudellaan, monimuotoisuudellaan sekä matalalla kynnyksellään. Padelin rankkuus määräytyy täysin kunkin ryhmän mukaan, ja koska padel on nelinpeli, voit olla varma, ettei tylsää hetkeä tule olemaan. 

Peliin saadaan jatkuvuutta yksinkertaisesti lyömällä palloa, joten pelaajalla ei tarvitse olla aikaisempaa kokemusta mailapeleistä. Pelin rytmi ja henki vie mukanaan automaattisesti. Se sopii kaikenikäisille ja -tasoisille, joten ei muuta kuin kokeilemaan!

Post Author: admin

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.