Lappeenrannassa pulahdetaan heinäkuussa koko perheen voimin puhtaan Saimaan puolesta

Lappeenrannan Myllysaaressa järjestetään heinäkuun 11. päivä toiminnallinen Pulahda puhtaan Saimaan puolesta -perhetapahtuma. Suomen ilmastopääkaupunki ja yhdeksi Euroopan vihreimmistä kaupungeista valittu Lappeenranta haluaa korostaa kaikille avoimella ja maksuttomalla tapahtumallaan vesiensuojelutyön merkitystä. 

Yksi tapahtuman järjestäjistä, Lappeenrannan kaupungin vs. liikuntapalvelupäällikkö Kati Englund kertoo, että Myllysaaressa on ohjelmaa koko perheelle ja mielenkiintoista tekemistä kaikenikäisille.

– Tarkoituksena on muistuttaa puhtaan veden ja sen eteen tehtävän työn merkityksestä sekä kannustaa myös liikkumaan. Ympäri aluetta onkin tarjolla laaja kattaus kaupungin palvelujen sekä paikallisten yhdistysten, seurojen ja toimijoiden toiminnallisia rasteja, joissa perheen pienimmätkin pääsevät osallistumaan.

– Pääesiintyjänä toimii paikallinen rap-artisti Oiva. Lisäksi nurmialueen lavalla ja rantavesissä järjestetään erilaisia näytöksiä, ja rantasaunakin on avoinna.

Tapahtuman taustalla on Suomen luonnonsuojeluliiton Pulahdus-vesiensuojelutempaus. Lappeenrannassa tehdään tempauksen nimissä yhteinen pulahdus Saimaaseen.

– Perhetapahtumamme kenties tärkein ohjelmanumero on hetki, jolloin yhteisen lämmittelyn siivittämänä pulahdamme samaan aikaan ja eri puolilta rantaa Suomen suurimpaan ja kauneimpaan järveen, Englund hymyilee.

Tapahtuma järjestetään vallitsevat koronaan liittyvät suositukset huomioiden, ja sen lopullisesta ohjelmasta ja mukana olevista toimijoista tiedotetaan tarkemmin heinäkuun alussa.

Lappeenrannan kaupunki

Kesäinen Myllysaari. (Kuva: Raimo Suomela, Lappeenrannan kaupunki)

Post Author: Toimittaja

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.