Kuivattu kalan nahka on koiran herkku

Syksyinen ahvenenkalastus on juuri nyt parhaimmillaan ja hyviä saaliita nousee eri puolilta maata. Ahvenenkalastus tarjoaa paitsi unohtumattomia luontoelämyksiä, niin myös maukasta ruokaa. Suomen Vapaa-ajankalastajat muistuttaa, että myös saaliiksi otettujen ahventen nahat kannattaa hyödyntää. Uunissa kuivaamalla niistä valmistuu maittavia herkkupaloja perheen koiralle.

Vedet ovat viilentyneet ja merialueellakin lämpötilat ovat jo pääosin alle 10°C. Vapakalastajalle tämä tarkoittaa, että ahven on parveutunut ja sen kalastus on nyt parhaimmillaan. Syksyllä ahvenparvet löytyvät selvästi syvemmältä kuin kesällä, usein noin 5–8 metrin syvyydestä. Tietyissä paikoissa syvemmältä ja toisissa matalammalta. Suurena apuna ahvenparvien löytämisessä toimii kaikuluotain. Ahvenet oleskelevat yleensä pohjan tuntumassa ja sieltä ne ovat parhaiten tavoitettavissa erilaisilla jigeillä.

Ruokakalaksi otettu ahven päätyy usein fileeksi. Ahvenfilee onkin monen suosikki, sillä siitä saa helposti maukasta ja terveellistä ruokaa. Fileoinnin yhteydessä leikataan yleensä kalan nahka irti. Jos perheessä tai lähipiirissä on koira, kannattaa nahka ottaa hyötykäyttöön. Ahventen nahat on helppo kuivata uunissa ja rapeaksi kuivuneena ne ovat todellisia koiran herkkupaloja.
Kuivatut nahat säilyvät huoneenlämmössä eivätkä haise. Nahan kuivaamisessa kannattaa hyödyntää uunin jälkilämpöä.

Videolta voit katsoa ahvenen nahan kuivaamisen, aina kalastustilanteesta koiran herkutteluhetkeen.  https://youtu.be/kJt6lFdmafs.

Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö

Ahvenen nahka on Lempi-koiran herkkua.

Post Author: Toimittaja

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.