Kalakuussa matkataan kalalla maailman ympäri!

Toukokuu on Kalakuu! Pro Kala ry:n järjestämä Kalakuu-teemakuukausi järjestetään nyt toisen kerran. Kalakuussa haastamme suomalaiset syömään kalaa ainakin kahdesti viikossa. Kalakuun teemaresepteillä ja vinkeillä tämä haaste on helppoa ja herkullista toteuttaa!

Kalakuussa tehdään tänä vuonna maailmanympärimatka lautasellinen kerrallaan. Aloittaisitko matkan Ranskasta kokkaamalla bouillabaissea, vai houkutteleeko Japani ja ramen-keitto savukalalla? Kuukauden aikana voit piipahtaa myös USA:ssa ja maistaa cowboyn kalaa. Perulainen ceviche puolestaan on täydellinen tarjottava vaikkapa kisakatsomossa tortillalastujen kanssa.

Mukaan Kalakuuhun on kutsuttu yrityksiä ja toimijoita koko kala-alan ketjusta vähittäiskauppaan ja HoReCa-sektoriin saakka. Haasteen on ottanut vastaan esimerkiksi monen arkea helpottava Ruokaboksi: monissa Kalakuun bokseissa on mukana ainekset maittaviin kala-aterioihin. Kalakuu näkyy ja kuuluu myös Suplassa ja Sanoman radiokanavilla.

Toukokuussa luonnonkalan tarjonta on runsain ja monipuolisin, ja jokaisen on helppo löytää omat suosikkinsa – siksi toukokuu on Kalakuu. Syömällä kalaa vähintään kaksi kertaa viikossa teet hyvää sekä itsellesi että ympäristölle, sillä kala on paitsi terveellinen myös vastuullinen valinta.

Vinkit onnistuneeseen Kalakuuhun

  • Pyydä apua kalatiskiltä! Kalaa ei tarvitse osata itse fileoida tai käsitellä. Kalatiskin ammattilaiset osaavat myös neuvoa kalalajin valinnassa sekä tarvittavan määrän arvioinnissa.
  • Kalaa voi syödä myös muualla kuin kotona: löytyisikö lounasravintolan tarjonnasta herkullinen kala-annos?
  • Juuri avatusta ja toukokuun aikana vielä täydentyvästä Vedestä ruokapöytään -videokirjastosta löydät ohjevideoita kalan fileointiin sekä mielenkiintoista tietoa kalan matkasta lautaselle.

Kaikki Kalakuun reseptit ja vinkit löytyvät osoitteesta www.kalakuu.fi.

Pro Kala ry

https://www.reseptinurkka.fi/

Post Author: Toimittaja

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.