Auta maahanmuuttajia kotoutumisessa kalastuksen avulla Mikkelissä – Vie perhe kalastamaan tai lahjoita kalastusvälineitä Street fishing -tapahtumassa

Suomen Vapaa-ajankalastajien kesäkampanja ”Kalailoa ilman rajoja” kannustaa suomalaisia auttamaan kotoutuvia maahanmuuttajia viemällä heitä kalastamaan ja lahjoittamalla kalastusvälineitä. Mikkelissä voi lahjoittaa uusia tai hyväkuntoisia onkivälineitä Street fishing -tapahtumassa 10.8.2022 klo 1720.

Suomen Vapaa-ajankalastajat (SVK) on käynnistänyt kesäksi Kalailoa ilman rajoja -hankkeen, jossa kannustetaan suomalaisperheitä viemään kotoutuvia maahanmuuttajaperheitä kalaan.

SVK:n tiedottajan Jaana Vetikon mukaan vapaa-ajankalastusta harrastaa jo 1,5 miljoonaa suomalaista. Kalastus on perinteikäs osa suomalaista kulttuuria ja se myös tutkitusti lisää harrastajansa psyykkistä, fyysistä ja sosiaalista hyvinvointia.

– Kalastus ja veden äärellä oleilu on monille terapiaa. Stressitön, hyvinvointia mielelle ja keholle tuova harrastus antaa vastapainoa myös epävakaaseen maailmantilanteeseen. Lisäksi se voi olla luonteva tapa tutustua uusiin ihmisiin. Siksi halusimme tämän kesän kampanjassamme jakaa kalastuksen tuomaa hyvinvointia ja iloa – ilman rajoja, Vetikko kertoo.

Mikkelissä kohtaamisten järjestämisessä SVK:ta auttaa Suomen Punaisen Ristin (SPR) ylläpitämä vastaanottokeskus. SPR:n maahanmuuttajaohjelman kehittämispäällikön Johanna Matikaisen mukaan ystävällinen vastaanotto ja ihmisten väliset kohtaamiset ovat tärkeä tuki maahan muuttaneiden kotoutumiselle.

– Kotoutumisen alkuvaiheessa on tärkeää, että ihmiset tutustuvat uuteen paikkakuntaan ja saavat sosiaalisia kontakteja. Siten kotoutuminen pääsee hyvin alkuun, Matikainen toteaa.

SVK lahjoittaa vastaanottokeskukselle tarpeellisen välineistön ja tietopaketin kalastamisen aloittamiseen turvallisesti. Vastaanottokeskus luovuttaa niitä edelleen kalastuksesta kiinnostuneiden asukkaidensa käyttöön.

Jos olet kiinnostunut viemään maahanmuuttajaperheitä kalastamaan, ilmoittaudu vapaaehtoiseksi Suomen Vapaa-ajankalastajien sivustolla olevalla lomakkeella. SVK lahjoittaa perheelle tarvittaessa onkivälineet, jotka voi tilata ilmoittautumislomakkeen kautta. Välinesettejä on rajallinen määrä.

Lahjoita onkivälineitä Street fishing Mikkeli -kilpailussa 10.8.

Lisäksi SVK kannustaa kaikkia suomalaisia lahjoittamaan uusia tai hyväkuntoisia onkivälineitä kampanjassa mukana olevien vastaanottokeskusten asukkaiden käyttöön.

– Lahjoitettavien onkivälineiden tulisi olla heti käyttövalmiita. Parhaiten tarkoitukseen sopii 3–5 metrin onkivapa varustettuna toimivalla onkilaitteella, joka koostuu onkipohjasta, siimasta, kapeahkosta kohosta, sopivista painoista sekä koukusta, Vetikko sanoo.

Mikkelin seudulla lahjoituksia voi toimittaa SVK:n järjestämään Street fishing -katukalastustapahtumaan Kaihun ympäristössä (kokoontuminen Kaihunkodalla) keskiviikkona 10.8. klo 17–20. SVK toimittaa kerätyt lahjoitukset Mikkelin vastaanottokeskukseen, jota ylläpitää Suomen Punainen Risti.

Vetikko kuvaa Street fishing -tapahtumia matalan kynnyksen kilpailuiksi, joissa kalastetaan urbaanissa ympäristössä kaverin kanssa.

– Näihin rentoihin kilpailuihin voi ilmoittautua kuka vain ja samalla pääsee kokeilemaan, mitä kaupunkikeskustat tarjoavat kalastuksen harrastajalle. Homma on tehty toimimaan kaikille ikään ja sukupuoleen katsomatta, ja nuoret saavat kilpailussa tasoitusta, Vetikko kertoo.

Osallistu Kalailoa ilman rajoja -kampanjaan: www.vapaa-ajankalastaja.fi/kalailoa.

Post Author: Toimittaja

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.