24 kuntaa on nyt tehnyt päätöksen lisärahoituksesta Saimaa-ilmiöön

Nurmes, Mäntyharju, Joroinen, Kontiolahti, Parikkala, Varkaus, Savitaipale ja Pertunmaa ovat tehneet viimeisimpänä päätöksen. Saimaa-ilmiöön on lähdössä Itä-Suomesta jo 24 kuntaa lisärahoituksella mukaan.

Lähtökohtaisesti kaikki kunnat ovat mukana ilmiössä, sillä hakuun ovat sitoutuneet kaikki alueen neljä maakuntaliittoa. Lisäksi mukana ovat alueen keskuskaupungit Savonlinna, Mikkeli, Joensuu, Kuopio ja Lappeenranta. Lisärahoituksella kuntia kutsutaan mukaan entistä tiiviimpään yhteistyöhön. Rahoitus toteutuu, mikäli Saimaa-ilmiö2026 valitaan kesäkuun alussa Euroopan kulttuuripääkaupungiksi.

”Varkaus haluaa olla antamassa oman vahvan panoksensa ainutlaatuiselle Saimaa-ilmiö kulttuuripääkaupunkivuodelle muun muassa teollisen kulttuuriperinnön kaupunkina. Tämä on myös erinomainen neljää itäistä maakuntaa yhdistävä hanke,” kertoo vs. kaupunginjohtaja ja hallintojohtaja Toni Leppänen.

”Uskon, että Saimaa-ilmiö ja sen mahdollistama yhteistyö antaa aivan uudenlaista näkyvyyttä ja sisältöä Savitaipaleen alueen matkailupalveluihin ja tapahtumatuotantoon. On myös hienoa, että Itä-Suomen kunnat ovat lähteneet laajalla rintamalla tukemaan Saimaa-ilmiötä. Koen, että Saimaa-ilmiö ja sen alueellinen verkosto on kansainvälisestikin ajatellen innovatiivinen konsepti, jos ajatellaan aiemmin toteutettuja kulttuuripääkaupunkivuosia,” Savitaipaleen kunnanjohtaja Kimmo Kainulainen toteaa.

Saimaa-ilmiön 10-henkinen tiimi viimeistelee parhaillaan hakukirjaa, joka palautetaan 23.4. Opetus- ja kulttuuriministeriöön. Sen jälkeen toukokuussa on vuorossa eurooppalaisen asiantuntijaraadin vierailu ja voittaja valitaan 2.6.2021.

Mukana Saimaa-ilmiössä lisärahoituksella

Rääkkylä
Hirvensalmi
Kitee
Outokumpu
Tohmajärvi
Rautjärvi
Puumala
Rantasalmi
Enonkoski
Imatra
Taipalsaari
Sulkava
Ruokolahti
Liperi
Heinävesi
Lemi
Nurmes
Mäntyharju
Joroinen
Kontiolahti
Parikkala
Varkaus
Savitaipale
Pertunmaa

Saimaa-ilmiö

Post Author: Toimittaja

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.